Skip to content

Sander Baart #13

 • 2018

  Terug in België & WK zilver back to back

  In zijn 1e seizoen terug in België wordt met Braxgata op doelsaldo de play off gemist. In december moet Oranje helaas genoegen nemen met zilver op het WK in India.

 • 2017

  Spanje, India & verlenging EK titel met Oranje

  Het jaar 2017 stond voor Sander in het teken van het vliegtuig. Met de UP Wizards pakt hij opnieuw een bronzen medaille in de Hockey India League. Daarna hervat het wekelijkse op en neer reizen tussen België, Nederland en Spanje. Met RC Polo de Barcelona pakt hij de titel van Catalunya en de Copa del Rey, maar net niet de Spaanse titel. De zomer is voor Oranje waarmee hij in Amsterdam de EK titel verlengd. Na de zomer keert hij dan toch weer terug in de Belgische competitie voor Braxgata… een nieuwe uitdaging dichter bij huis. Immers het allerbelangrijkste feit van 2017 is natuurlijk de geboorte van een zoon voor Sander. Welkom Julian!

 • 2016

  Transfer - 3e titel op rij met OZ - Olympische Spelen in Rio

  Het Olympisch jaar (Rio) begint met de aankondiging van de transfer terug naar zijn R. Antwerp H.C. Het afscheid bij OZ wordt waardig gevierd met de 3e landstitel op rij! Helaas verlopen de Spelen in Rio teleurstellend met slechts een 4e plek. Een tweede teleurstelling is de administratieve fout van Antwerp waardoor hij niet mag spelen in België en moet uitwijken naar Spanje waar hij bij Real Club de Polo de Barcelona gaat spelen.

 • 2015

  Dubbel met OZ + EK titel met Oranje

  Met zijn club OZ pakt Sander eerst de EHL titel en vervolgens wordt een maandje later wordt ook de landstitel verlengd. Vervolgens wordt ook met Oranje het EK in Londen gewonnen.

 • 2014

  Landskampioen met OZ & WK finale te Den Haag

  In mei 2014 pakt Sander met OZ de landstitel in de Nederlandse hoofdklasse. Een week later speelt hij met OZ de finale van de EHL die ze verliezen. In juni 2014 speelt Sander met Oranje de finale van het WK te Den Haag. Oranje verliest van Australië en pakt zilver.

 • 2013

  Brons op EK & HIL debuut

  Een teleurstellend EK in Antwerpen (Boom) eindigt alsnog met een bronzen medaille. In de halve finale werd verloren van Duitsland. In de troostfinale werd gewonnen van Engeland. Eerder dat jaar speelde hij mee in de debuut editie van de professionele Hockey India League (HIL).

 • 2012

  Olympische finale te Londen

  In augustus 2012 speelt Sander met Oranje de finale van de Olympische Spelen te Londen. Oranje verliest van Duitsland en pakt zilver.

 • 2009

  WK finale met Nederland U21

  In 2009 wint Sander zilver op het WK voor U21 met Jong Oranje in Singapore & Maleisië. De finale wordt verloren van Duitsland.

 • 2008

  EK finale met Nederland U21

  In 2008 wint hij zilver met Jong Oranje (U21) op het EK in San Sebastian waar ze de finale onverwacht verliezen van thuisland Spanje.

 • 2007

  Landskampioen in België, transfer naar OZ & debuut in Oranje

  In het seizoen 2006-2007 pakt hij met R. Antwerp H.C. de allereerste landstitel in de geschiedenis van de club. In het zelfde seizoen wordt ook zijn tweelingzus Liselotte kampioen met de dames van Antwerp. Het seizoen erna gaat Sander naar MHC Oranje Zwart om te spelen in de Nederlandse hoofdklasse. In mei 2007 maakt Sander zijn debuut voor het grote Oranje in een oefenwedstrijd tegen Korea te Den Haag.

 • 2006

  Europees kampioen met Nederland U21

  In 2006 wint Sander als een van de jonkies in de ploeg het EK met de Nederlandse U21 in Praag.

 • 2004

  Europees kampioen met België U16

  Met de Belgische nationale jeugdploeg U16 wint Sander de eerste EK titel ooit voor een Belgische teamsport.

 • 1994

  Start hockey carrière bij R. Antwerp H.C.

  Op 6-jarige leeftijd start hij met hockey bij R. Antwerp H.C. waar hij zijn hele jeugd zal spelen.

 • 1988

  Geboren te Antwerpen

  Sander is een helft van een tweeling én heeft een dubbele nationaliteit: Nederlands & Belgisch