Persbericht België d.d. 4 januari 2016 van R. Antwerp H.C.

Sander Baart komt thuis!

Na 9 seizoenen hockey in de Nederlandse hoofdklasse bij Oranje-Zwart in Eindhoven keert Sander Baart terug naar huis. De Nederlandse hockey international zal vanaf volgend seizoen 2016-2017 uitkomen voor R. Antwerp H.C. in de Belgische eredivisie.

Een mooi palmares, maar het werk is nog niet af

De geboren en getogen Antwerpenaar met een Nederlands paspoort groeide als hockeyer op bij Antwerp. Hij haalde in 2007 met Antwerp de eerste landstitel in de geschiedenis van zijn club voor hij, 19 jaar oud, naar de Nederlandse topclub Oranje Zwart vertrok. Bij de Eindhovense club ontwikkelde Baart zich tot een van de beste controlerende middenvelders ter wereld.
De afgelopen vier jaren waren bijzonder succesvol voor Baart die in deze olympiade met het Nederlands team in elke belangrijke finale speelde: de OS, het WK, de World League, de Champions Trophy en het EK. Vorig jaar won hij met OZ de tweede landstitel op rij en tevens de Euro Hockey League. Dit seizoen mikt hij op zijn 6e play off met OZ en een 3e landstitel op rij. Maar Baart geeft aan dat de honger daarmee niet gestild is…

Olympisch goud in Rio, EK goud in Amsterdam, WK goud in India en… de landstitel met Antwerp

baart-ehlcup
Sander Baart en zijn coach Jeroen Baart

De ambities van de bijzonder gedreven midmid Baart zijn niet min voor de komende 4 jaar. Met het Nederlands team mikt hij, na Olympisch zilver In Londen, op goud de komende zomer in Rio. Voor 2017 is de verlenging van zijn EK titel het doel, om dan in 2018 in India het WK goud te veroveren. Maar ook met zijn Antwerp wil hij opnieuw de landstitel veroveren. De 27 jaar oude Baart tekende een overeenkomst voor 4 jaar bij Antwerp en het is de ambitie van hem, van zijn coach en de club een sterk team op te bouwen dat meespeelt voor de titel, ieder seizoen.

Sander Baart geeft aan dat hij veel geluk heeft gehad omringd te zijn geweest door enkele uitzonderlijke topspelers bij zowel Antwerp als OZ. Naast de onverminderde drang naar nieuwe titels is het echter nu ook tijd geworden om terug te geven aan de club waar hij werd opgeleid. De komende jaren wil Baart zijn ervaring en zijn honger naar titels overdragen aan de nieuwe generatie bij zijn Antwerp.

Antwerp is erg blij met de deze kwaliteitsimpuls voor volgend seizoen. De club hoopt met nog enkele gerichte versterkingen volgend jaar de ploeg verder vorm te geven. Daarbij mikt de club op de juiste mix tussen ervaring en jong talent, tussen eigen jeugd en de juiste versterking van buitenaf om de Belgische hockeytop het vuur aan de schenen te leggen.