Pers bericht Sander Baart dd 2016-09-22

 

polo
Press conference RC Polo & Sander Baart

Na een tweetal bijzonder bewogen en moeilijke weken ben ik blij vandaag met goed nieuws naar buiten te treden. Komend seizoen zal ik met heel veel trots het shirt mogen dragen vanrcpolo Real Club de Polo de Barcelona. Mede dankzij het kordate handelen  en de adviezen van hun sponsor, de EXIN Group, een internationale speler in financiële dienstverlening, is mijn seizoen gered.

Zoals bekend werd na een administratieve fout, een fout waar ik zelf geen schuld aan heb, door de KBHB mij het recht op spelen in de Belgische eredivisie ontnomen. Als een ambitieuze speler van het Nederlands nationaal team is een jaar niet spelen voor mij geen optie. Ik ben dan ook zeer blij dat Real Club de Polo de Barcelona mij de kans geeft op hoog niveau mijn sport te blijven beoefenen. De ambitie met Real Club de Polo de Barcelona is niet alleen de Spaanse titel en Beker, maar ook hoge ogen gooien op Europees vlak in de EHL. Ik hoop daar mijn steentje aan te kunnen bijdragen.

Ik wens mijn team bij Royal Antwerp Hockey Club heel veel succes om deze tegenslag om te buigen naar een sterke overtuiging om alsnog een succes te maken van dit seizoen, ondanks deze straf buiten proportie die ons werd opgelegd door de KBHB.  Mijn aandacht zal de komende maanden echter volledig uitgaan naar mijn nieuwe team in Barcelona om samen met hen enkele mooie prijzen na te jagen.